Nyskaping
Bygger teknologi med kundesamarbeid
Det norske Internet of Things-selskapet Disruptive Technologies står bak en Tech Award-prisbelønnet sensorbrikke med lengre levetid og bedre egenskaper enn noe annen brikke som er produsert. Webstep er første sertifiserte partner.
Direktør for Internet of Things (IoT) i it-bedriften Webstep, Marianne Styrman, sier i en pressemelding at bedriften nå skal sette software på toppen av sensorteknologien samt legge til rette for innovasjon i stor stil, sammen med kundene sine,
Unike sensorer
Sensorbrikkene fra Disruptive Technologies har vakt internasjonal oppsikt, og har en rekke anvendelsesområder. Brikkene er skreddersydde for løsninger der man trenger å oppdage feil før skader skjer, de kan varsle temperaturendringer, brukes til alarmsetting og sikring og til å varsle personell, holde oversikt over materiell samt rapportere hendelser og statuser.
– Alt dette skjer gjennom en av verdens minste og rimeligste sensorer, med 15 års batteritid, som rapporterer gjennom en sikker infrastruktur og har ubegrensede lagringsmuligheter i skyen. IoT-Teknologien har dessuten anvendelsesmuligheter på tvers av offentlige sektorer og bransjer i næringslivet, forklarer Marianne Styrman.
Store muligheter
Teknologien har langt flere muligheter enn begrensninger, og den oppleves grensesprengende for alle som har sett den i aksjon.
– Den virker og har unike egenskaper, forklarer en engasjert Webstep IoT-leder, som er svært godt fornøyd med det tette samarbeidet som er etablert med Disruptive Technologies. Gründer og Disruptive Technologies-leder, Erik Fossum, Færevaag ser samarbeidet som et viktig skritt i utviklingen av sensorselskapet:
– Software er helt vesentlig når mulighetene som ligger i IoT skal realiseres i årene som kommer. Derfor bygger vi nå et økosystem av aktører som komplementerer hverandre. Webstep er vår første samarbeidspartner. De har nærmere 400 kompetente og svært erfarne it-eksperter, og kan hjelpe alle som ønsker å bli kjent med teknologien og ønsker å ta den i praktisk bruk. Metoden for å få til dette har vi utviklet sammen det siste halve året. Vi legger til rette for at kunder skal kunne bruke våre sensorer som løsninger på sine utfordringer og muligheter i sin forretning. Stikkordet er lærerike og nyttige hackathons, sier Erik Fossum Færevaag.
Inviterer til «hackathons» i Norge og Sverige
– Kundene våre skal få gjøre seg kjent med og lære seg opp på teknologien og eksperimentere med hvordan den kan tas i bruk, hjulpet og lært opp av våre sertifiserte eksperter, forklarer Marianne Styrman.
Hun legger til at dette kommer de til å gjøre gjennom todagers samlinger – såkalte hackathons – i Norge og Sverige, der de gir førstehandsopplæring i bruk av sensorene via softwareutvikling inn i kundens forretning.
– Vi vil også kunne trekke det videre i rene innovasjonsprosjekter for de som ønsker dette, forklarer hun.
Sterkt fagmiljø skaper muligheter
Styrman forklarer at Norge er verdensledende på radioteknologi, gjennom selskaper som Nordic Semiconductor, Texas Instruments og SiLabs.
– Det sterke fagmiljøet sprer seg nå til IoT-relaterte bedrifter og skaper gode forutsetninger for konkurransefortrinn og nye forretningsmuligheter. Dessuten er nordmenn og norske virksomheter raske til å ta i bruk ny teknologi. Et relativt høyt norsk lønnsnivå gjør det lønnsomt å implementere IoT-løsninger som er tids- og bemanningsbesparende, avslutter hun.