Velferd

MAT PÅ LAGER: En undersøkelse fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO viser at 53 prosent av husholdningene med god råd i Norge har ekstra mat på lager.

De med best råd er best forberedt

En undersøkelse fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO viser at 53 prosent av husholdningene med god råd i Norge har ekstra mat på lager.

Publisert Sist oppdatert

Blant hushold med dårlig råd, svarer kun 34 prosent at de har ekstra mat, skriver Vårt Land.

Hele 15 prosent av dem med dårlig råd regnes som sårbare for matmangel. Årsaken er at de ikke har mat på lager, og de kan heller ikke regne med å få levert mat på døren av familie og venner.

Undersøkelsen ble gjort i dagene etter at regjeringen innførte strenge restriksjoner på grunn av koronaepidemien i Norge.

Det er klare forskjeller mellom Oslo, der 10 prosent regnes som sårbare, og resten av landet. I Nord-Norge regnes bare 2 prosent som sårbare.

– I Oslo besøker man butikkene oftere fordi de er så nærme. Butikkene brukes da i større grad som lagringssted av mat. For dem som bor langt unna nærmeste butikk, blir det kanskje vanligere
 å besøke butikkene sjeldnere, og da kjøper man flere varer som man lagrer hjemme, sier ­Sifo-forsker Nina Heidenstrøm til avisa.

Powered by Labrador CMS