Samfunn
Det er lett å drive - men kanskje ikke å starte noe nytt i Norge
Nytt forum for rektorer vil samarbeide om å gjøre Oslo-regionen mer innovativ.
Ledere ved flere av de største utdanningsinstutsjonene og aktører fra næringslivet og underskogen av gründer i Oslo-regionen er samlet i et nytt forum, Rector Summit.
Tema på det første møtet er innovasjon og hvordan institusjonene kan komme sammen for å få frem nye bedrifter.
Initiativtaker rektor ved HIOA Curt Rice ønsker at forumet skal bli et samlingspunkt slik at lederne kan møtes og utveklse erfaringer og finne frem til felles interesser.
– Det har ikke vært veldig mye koordinering mellom institusjonene i regionen så langt. Nå vil jeg at folk skal komme sammen, sier han.
Felles har utdanningsinstitusjonene over 75.000 studenter ved sine læresteder.
– En ting å se på på sikt og som vi kanskje har felles, er hvordan vi kan bidra til å endre regionen slik at den blir bedre tilpasset disse studentene, sier Rice.
Innovasjonsguru Scott Stern fra MIT holdt et innlegg på starten av dagen hvor han ga sitt syn på hvordan Oslo-regionen fremstår for en utenforstående og hva han tror kan være institusjonenes rolle fremover.
Stern har jobbet med hvordan man skaper innovasjon i regioner i en årrekke. For Oslo trekker han frem at inntrykket han får er at byen er i ferd med å våkne.
– Jeg har vært her flere ganger. Følelsen man får nå er at det foregår mer entreprenørskap enn før, sier han.
Samtidig peker han på en utfordring for Norge. Mens det norske systemet ofte berømmes for å være enkelt å drive næringsliv i, kan det virke som det kanskje er svært vanskelig å starte bedrifter i.