Velferd

MER TIL PENSJONISTENE: F.v. Jonas Gahr Støre (Ap), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Audun Lysbakken (SV) vil sammen med Frp gi mer til landets pensjonister.

Enighet om å gi 650 millioner kroner mer til pensjonistene i trygdeoppgjøret

Ap, Sp, SV og Frp går inn for å øke den løpende alderspensjonen med 3,83 prosent. Det er 0,25 prosentpoeng mer enn regjeringen la opp til.

Publisert Sist oppdatert

Det er den såkalte «firerbanden» bestående av Ap, Sp, SV og Frp som er blitt enige om dette.

Ap-leder Jonas Gahr Støre, Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og SV-leder Audun Lysbakken holdt pressemøte om trygdeoppgjøret klokka 9.45.

Økningen i pensjoner var en viktig del av forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett mellom Frp og regjeringspartiene, sier Frps Jon Georg Dale til NTB.

– Dette var en klar forutsetning da vi inngikk avtalen om revidert, sier han.

Allerede da arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) la fram regjeringens tilbud til pensjonistene i mai, var det klart at han trolig kom til å gå på en pensjonssmell i Stortinget.

Regjeringens tilbud var på 3,58 prosent økning av den løpende alderspensjonen. Det er 0,25 prosentpoeng lavere enn kravet fra Pensjonistforbundet, LO og de andre organisasjonene i oppgjøret, som på forhånd hadde krevd en årsvekst på 3,83 prosent i alderspensjonene.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Fremskrittspartiet ga alle uttrykk for at de støttet kravet fra organisasjonene.

Powered by Labrador CMS