kakaob__nder__d.jpg

Lite å vise til

Publisert: 13. april 2011 kl 09.04
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Statens pensjonsfond utland har aksjer i mange selskap i denne industrien, hvor om lag 300.000 barn jobber under farlige forhold og til dels som slaver på kakaofarmer i Vest-Afrika, skriver Vårt Land.

– Da vi startet dialogen med kakaoprodusenter fikk vi ofte høre at det var for sammensatt og vanskelig å gjøre noe med leverandørkjeden. Det sier man ikke lenger, sier leder for miljø og sosiale spørsmål i Norges Bank Investment Management (NBIM), Magdalena Kettis.

Men ifølge sektorrapporten for barnearbeid som NBIM har presentert, er det et godt stykke igjen, selv om antallet selskap som hadde laget handlingsplaner mot barnearbeid hadde økt fra 2009 til 2010. Hvordan planene er satt ut i livet, og om de gir resultater, står det derimot lite om.

– Raske seire er ikke så enkelt å få til. Vi prøver å være pågående og holde et trykk på de selskapene vi er i dialog med. Vi er også i internasjonale fora, blant andre investorer og myndigheter, og fremmer de synspunktene vi står for, sier leder av NBIMs avdeling for eierskapsutøvelse, Anne Kvam, og legger til at fondets styrke er å være en langsiktig eier som over tid kan bidra til endringer.

Saken fortsetter under annonsen