Samfunn

Motstanderne mot EUs postdirektiv frykter at posttilbudet blir dårligere i distriktene.

Går mot egne velgere om postdirektivet

De borgerlige lover å reversere vetoet mot EUs postdirektiv om det blir et regjeringsskifte. Det skjer til tross for massiv uenighet i befolkningen.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for massivt flertall mot EUs postdirektiv i befolkningen, lover Erna Solberg og resten av de borgerlige å avblåse striden om direktivet hvis hun blir statsminister.

Motstanderne frykter at direktivet, som konkurranseutsetter leveringen av all post, vil føre til at posttilbudet særlig blir dårligere i distriktene.

Frps Bård Hoksrud sier han ikke er overrasket over at et flertall er imot direktivet.

– Jeg forstår godt at mange er skeptiske, for folk flest liker Posten. Men faktum er at folk flest ikke sender post lenger, i hvert fall ikke brev, sier Hoksrud til Klassekampen.

Også Høyre garanterer at de ikke ser en eventuelt langvarig kamp mot Brüssel om postdirektivet som noen høyt prioritert sak.

– Posten skal fortsatt spille en viktig rolle i å binde by og land sammen i Norge. Men når så mye kommunikasjon skjer elektronisk, er det et politisk ansvar å sørge for at Posten også i framtida kan levere på en forutsigbar måte, sier Høyres Ingjerd Schou til avisen.

Postkom satser på Hareide

De Posten-ansattes fagforening, Postkom, håper at KrF vil bidra til at et veto mot postdirektivet opprettholdes også med en ny borgerlig regjering, ifølge Klassekampen.

– KrF har en god og realistisk tilnærming til problemstillingen. I tillegg vil vi jobbe for at Høyre og Frp snur i saken, sier Postkom-leder Odd Christian Øverland.

Han har imidlertid ingen større forhåpninger om at særlig Høyre kan tenke seg å snu i saken om postdirektivet.

– Høyre er tradisjonelt veldig Brüssel-lojale, men vi vil legge inn store krefter på å få dem til å skifte standpunkt. Frp er nok mindre lojale mot Brüssel, og det kan sånn sett være større sjanse for at de lytter til oss, sier han.

Powered by Labrador CMS