Arbeidsliv
Gwengoat
«Generasjon resignasjon» har fylt femti
Det er særlig de yngste arbeidstakerne som tilkjennegir sin uro og mistrivsel i nåværende jobb, der tallet på de som kunne tenke seg å skifte arbeidsgiver, ligger godt over 50%, skriver Torgeir Flatjord.
Av Torgeir Flatjord, forfatter og lederutvikler
Det både snakkes og skrives en hel del om «The Great Resignation» om dagen, dvs. det faktum at nærmere halvparten av alle arbeidstakere på global basis indikerer at de ønsker å slutte i den jobben de har i dag (HBR; Gallup). Pandemien får skylden for å være den utløsende faktor, men ikke nødvendigvis den viktigste årsaken, og i Norge ser det ikke særlig annerledes ut enn i verden for øvrig.
Det er særlig de yngste arbeidstakerne som tilkjennegir sin uro og mistrivsel i nåværende jobb, der tallet på de som kunne tenke seg å skifte arbeidsgiver, ligger godt over 50%. Det er de yngste i arbeidslivet som av den grunn tidvis blir omtalt som «generasjon resignasjon». Andre undersøkelser viser nemlig at de eldre arbeidstakerne, dvs. de som har passert både 50 og kanskje 60 år, nok kunne tenke seg en jobbforandring, de også, men at de i stedet velger å «klamre seg til masten», dvs. holde fast i den jobben og det arbeidsstedet de har i dag. Misnøye eller ikke.
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP