kommentarer
Hegnar med kanonen
Ble dømt i Pressens Faglige Utvalg forrige gang.
Like så sikkert som at Trygve Hegnar før årets jordbruksforhandlinger setter på trykk et drepende angrep på overføringene til landbruket, svarer han med kanoner i spaltene dersom noen skyter på ham med sprettert, slik vi gjorde i forrige nummer av Økonomisk Rapport. Månedens profeti er: Slik vil det være så lenge vår «evige god fiende og slemme storebror» er i stand til å traktere et tastatur.
Hegnar tar feil når han skriver at det er han som har inspirert oss til lederspalten «Månedsoppgjør». Det er bare «den profetiske tale» han er opphavsmann til.
Han skriver med dårlig skjult skadefryd om underskuddene i Økonomisk Rapport og Ukeavisen Ledelse. Noe av grunnen til det er at Ukeavisen praktisk talt ikke har fått statsstøtte. Statsstøtte til aviser er Hegnar imot, men han har håvet inn millioner i støtte til Finansavisen.
Det som imidlertid faller Hegnar særdeles tungt for brystet, er at redaktør Terje Aurdal har sitert fra maktutredningen som har latt Økonomisk Rapport få noe av æren for gjennombruddet for den kritiske næringslivsjournalistikken her til lands. Hegnar vil helst ha æren alene.
Sist Hegnart leverte et angrep i Kapital på undertegnede (som redaktør i Ukeavisen Ledelse) hadde vi moro av å få ham dømt i Pressens Faglige Utvalg for brudd på tre av bestemmelsen i Vær Varsom-plakaten.
I fjor skrev BI-professor Guri Hjeltnes om dette i VG:
- 1990-årene ble Hegnar selv offer for de kritiske næringslivsjournalister. For nå var ikke Trygve Hegnar lenger fattig, men søkkrik og en usedvanlig aktiv aktør i næringslivet. Dermed ble Hegnar i 1990-årene offer for den moderne kritiske næringslivsjournalistikken han selv grunnla. Trolig kan energiske journalister finne mye mer stoff ved å gå denne gründeren etter i sømmene.
Her kommer månedens andre profeti: Den som leter, finner - også hos Trygve Hegnar.