ukens utgave

Helseledere er minst fornøyde

UKENS UTGAVE: Det offentlige har de minst fornøyde sjefene i landet. Mens 85 prosent av lederne i finans synes lederjobben er verdt inn-satsen, mener kun 68 prosent av lederne i helse og sosial det samme.

Publisert Sist oppdatert

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Ledelse

Ledere i offentlig ­sektor minst tilfredse

AFFs lederundersøkelse viser at 78 prosent av landets sjefer mener lederjobben er verdt innsatsen. Mest tilfredse er ledere i finansbransjen. Minst fornøyde er sjefer i helse og sosial.

Lederspeilet:

Kongen av Oslo

Han oppdager band, og driver stedene de spiller på. Han er med på å starte opp de største festivalene, og gir kulturrådene til andre som vil starte kulturvirksomheter i Oslo. Runar Eggesvik styrer kultur-Oslo og leder sin generasjon av svært aktive kulturentreprenører.

Innovatørene må redde verden

Et velment politisk tiltak kan bremse, og ikke fremme, samfunnets økonomiske utvikling, sier Jan-Urban Sandal.

Lederverktøy:

Medarbeidersamtaler: Digitalt samarbeid kan gi resultater

Forberedelser, åpenhet og oppfølging er nøkkelord for at du skal få resultater av medarbeidersamtaler.

Spør juristene om forretningsjuss:

Forenklinger 
i aksjeloven

Fredag 5. april la Regjeringen frem forslag om en rekke forenklinger i aksjeloven. Advokat Joakim Marstrander i Deloitte Advokatfirma informerer.

Spør om arbeidsrett:

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer på innsendte spørsmål:

  • Lønn i karantenetid: Hvilke rettigheter til lønn har man i karantenetiden når denne løper utover oppsigelsestiden?
  • Lønn på bevegelige helligdager i mai: Hvilken kompensasjon har man krav på når man skal jobbe 1. og 17. mai?

Agenda

Lønn i karantenetid

De største aktørene innen IKT og internett jakter etter verdens beste steder å bygge gigantiske haller for datalagring. Klimaet i Norden er perfekt i så måte, og de største datasentrene trekker nordover. I Norge gjør flere regioner seg lekre for datagigantene. Men Google valgte Finland, mens Facebook gikk til Sverige. I kampen om det nye, lukrative markedet har Norge hittil blitt knust av sultne nordiske naboer.

Billig solenergi: Power to 
the people?

Prisen på solenergi bare fortsetter å falle. Det gir fattige land en historisk mulighet til å skaffe seg ren energi, men lovverk og finansiering er de neste store hindrene.

Vill vekst i velferd

670.000 mennesker står utenfor det norske arbeidslivet. 400.000 unge går på trygd. I 2030 vil 1 million av oss være over 67 år. Norge går så det suser, velferdsstaten har vokst i mer enn 50 år – men står nå i fare for å dundre i veggen med et brak.

Synspunkt

Ukeforum:

Handlekraft og konsensus

Ingen vil tenke at "risikoaversjon" er en naturlig del av kravspesifikasjonen ved rekruttering av ledere. De som er i lederposisjon må være resultatorienterte og ha gjennomføringsevne. Beslutningene må tas når de kan tas, ikke avventes til de må tas, skriver Anne-Kari Bratten, administrerende direktør i arbeidsgiverforeningen Spekter.

Powered by Labrador CMS