Samfunn

Hønsekrangel om kvinnepark

Investor Christian Ringnes vil hedre kvinnen og lage skulpturpark av kvinnekropper i en kommunal skog på Ekeberg i Oslo. Forslaget, som skal snart behandles i Oslo bystyre, møter motstand blant lojkale beboere som vil ha skog og ikke park.

Publisert Sist oppdatert

Trimkjendis Kari Jaqueson står frem i Dagbladet med plakater med påskriften «nei til park» og «vern østkantens Bygdøy». Hun annonserer at hun har boikottet en middag for 60 kvinnelige gjester hvor Ringnes skal presentere sine planer for området, og karakteriserer de som stiller opp for «hønsehjerner».

– De lar seg kanskje lett blende av flotte invitasjoner, gratis børst og skalldyr. Man burde kanskje tenke over hva som var den egentlige motivasjonen sier hun, med klar hentydning til at deltakerne «blir brukt i et PR-opplegg for å legitimere et svært suspekt og invaderende prosjekt».

Området hvor Ringnes vil bygge park ligger oppover en ås med storslagen utsikt over byen og fjorden. Parkmotstanderne vil ha det som urørt friområde, ikke minst med tanke på de mange som skal flytte inn i den planlagte boligbebyggelsen nær operaen i Bjørvika.

Powered by Labrador CMS