Samfunn

Onsdag fikk tusenvis av studenter vite om de kom inn på førstevalget sitt.

– Institusjonene kan ikke lenger hvile på fortidens laurbær

Oppfølgingen av studentene og inkluderingen i det faglige fellesskapet er essensielt for hvor mange som gjennomfører høyere utdanning, mener Norsk studentforening.

Publisert Sist oppdatert

94.000 studenter får nå svar på om de har kommet inn på sitt studieønske. Startskuddet for fremtiden nærmer seg, og lovende studenter står klar bak startstreken.

Disse nye studentene skal utvikle ny kompetanse og finne løsninger på morgendagens utfordringer.

«Om vi skal kunne dra nytte av den ressursen de nye studentene er, må landets universiteter og høyskoler ønske dem velkommen med inkluderende fagmiljøer og relevante læringssituasjoner og oppgaver,» skriver Norsk studentorganisasjon i en pressemelding.

– Oppfølgingen av studentene og inkluderingen i det faglige fellesskapet er essensielt for hvor mange som gjennomfører høyere utdanning. Institusjonene kan ikke lenger hvile på fortidens laurbær. De må bli bedre enn det de er i dag, og ha høye ambisjoner på sine studenters vegne, sier Mats Johansen Beldo, leder av Norsk Studentorganisasjon.

Ikke fornøyde

NOKUTs studiebarometer viser, gang på gang, at dagens studenter ikke er godt nok fornøyd med den oppfølgingen de får. Dette er ikke godt nok fra landets utdanningsinstitusjoner.

– Vår beskjed til universitetene og høyskolene er klar: gjør studentene til sentrale deler av fagmiljøene. La dem møte utfordringer og gode undervisere fra dag én! Studentene fortjener faglige utfordringer, varierte oppgaver og undervisning som trigger nysgjerrigheten og motiverer til læring, sier Beldo.

Landets universiteter og høyskoler spiller en viktigere og viktigere rolle for samfunnets behov for kompetanse- og kunnskapsutvikling. Derfor er det viktigere enn noen gang med god oppfølging og veiledning av studenter, inkludering i forskningsarbeid, nye og relevante arbeidsmetoder, og studier av høy faglig kvalitet.

– Vi går inn i en tid med stort behov for ny kunnskap og nye løsninger. Universitetene og høyskolene må gjøre sine studenter til ressurser og se verdien av det de kan bidra med – i dag, og i morgen. Det er studentene vi skal leve av i fremtiden, avslutter Beldo.

Powered by Labrador CMS