ukens utgave

Knekker Facebook-koden

Ukeavisen Ledelse kommer denne uken i ny drakt! Hovedsaken denne uken handler om hvordan bedrifter gjør suksess med markedsføring på Facebook.

Publisert Sist oppdatert
Last ned gratis PDF

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Ledelse

Slik lykkes du med markedsføring på Facebook

Hvordan får du folk til å like merkevaren din på Facebook? Amerikanske forskere har studert 98 globale merkevarer for å finne svar.

Lederspeilet:

– Jeg sier det jeg mener

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen ser optimistisk på fremtiden, til tross for at dopingspøkelset kaster mørke skygger over en av landets raskest voksende idretter.

De 90 første dagene som toppsjef

Anita Krohn Traaseth startet sin karriere som ny toppsjef i HP Norge med å speeddate med 170 ansatte.

Snart 80 år på vingene

Flyselskapet Widerøe har lang historie her i landet. Usikkerhet rundt fremtiden kan imidlertid legge en demper på feiringen av et selskap som i fjor ble kåret til årets flyselskap i Europa.

– Glasstaket borte

Glasstaket som hindret kvinnelige ledere i å nå toppen, er borte, mener sosiolog og forsker Anne Grethe Solberg.

Lederverktøy:

Slik skaper du jobbengasjement og arbeidsglede

Nedbemanninger er aldri enkelt. SAS-sjef Jørgen Langhelle Pedersen forteller om sin tre måneder lange nedbemanningsprosess, og om det viktige arbeidet med å fremme jobbengasjement og arbeidsglede i en vanskelig situasjon.

Spør in forretningsjuss:

Lettere å gripe inn mot ulovlige offentlige anbudsprosesser?

Spørsmål: I året som gikk ble det vedtatt enkelte lovendringer om skjerpede regler for håndheving av offentlige anskaffelser, blant annet for å gjøre det lettere å gripe inn mot ulovlige offentlige anbudsprosesser.

Advokatene i Føyen Advokatfirma DA svarer.

Spør om arbeidsrett:

Sykepenger og beregning av sykepengegrunnlag

Spørsmål: Jeg har vært sykemeldt fra. 30. oktober 2012 til 6. januar 2013. Sykepengegrunnlaget mitt ble veldig lite da jeg i oktober bare hadde en 20 % stilling. Dette var avtalt som en midlertidig ordning med arbeidsgiver. Ellers har jeg hatt slik fordeling på månedene: 0 % i september, 20 % i november, 40 % i desember, og 100 % fra januar 2013 og utover. Jeg har vært ansatt siden 1. september 2012, i full stilling.

Jeg ble imidlertid sagt opp i oktober, og siste dag på jobb er 31. januar 2013. Selv om jeg ikke har vært frisk, har jeg ikke vært sykemeldt, men vært på jobb 100 % f.o.m. 7. januar 2013 til i dag. Det er jeg lurer på er:

  1. Dersom jeg blir sykemeldt 31. januar 2013, vil arbeidsgiver betale sykepenger t.o.m. 31. januar 2013. Men vil jeg motta sykepenger fra NAV f.o.m. 1. februar 2013, selv om dette egentlig er arbeidsgivers sykepenger periode (16 dager)?
  2. Sykepengegrunnlaget, etter loven er beregnet etter månedslønn for siste måned. Hva er siste måned dersom jeg blir sykemeldt 31. januar 2013? (Desember 2012 eller januar 2013?).

Opptjening av pensjon ved sykdom

Spørsmål: Jeg jobber som lærer, og opparbeider derfor offentlig tjenestepensjon. Nå har jeg vært sykemeldt i snart fire måneder på grunn av ryggplager, men antar at jeg vil være i arbeid igjen i løpet av tre-fire måneder, enten fullt eller i en gradert stilling. Så vidt jeg har forstått pensjonssystemet så opparbeider jeg pensjon, så lenge jeg er sykemeldt. Er dette korrekt?

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer.

Agenda

Hvermannsen er taper i skattejakten

Middelklassen må lide, dersom økte og nye skatteformer skal gi effekt for et kriserammet Europa. Ulike kreative forslag om kakseskatt har kun symbolsk effekt, og hjelper like lite i eurosonen som hjemme i Norge. Skatt på finanstransaksjoner, eiendomsskatt og jevnt over tøffere innkreving har mye større virkning.

Vil gjøre det lett å velge rett

Går det an å få menneske til å reagere på en bestemt måte ved å påvirke adferden? Flere og flere heller nå til at svaret på dette spørsmålet er ja, med hjelp av litt nudging. Også i Norge blir det nå flere tilhengere av nudging – eller dulting – både i det offentlige og private. Brukt på riktig måte kan nudging føre til store kostnadsbesparelser på flere samfunnsområder.

Bankenes storhetstid er snart over

Bankenes storhetstid går mot slutten. Om ti år vil bankenes særstilling i samfunnsøkonomien tilhøre fortiden. I kulissene lurer en rekke konkurrenter som er klar til å ta opp kampen om hegemoniet.

Synspunkt

Ukeforum:

Digitale hindre

Regjeringen har lenge vegret seg for å sette konkrete hastighetsmål. DIGIT-utvalgets nylige rapport om hindre for digital verdiskaping avdekker at tiden er overmoden for å sette en ny nasjonal hastighetsambisjon, skriver generalsekretær 
i IKT-Norge Per Morten Hoff.

Nicolaisen om ledelse:

Jeg elsker å bygge!

Skal jeg bygge bedrifter må jeg først og fremst bygge mennesker, skriver Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen.

factbox_193

Last ned gratis PDF
Powered by Labrador CMS