Reiseopplevelser
Konferanse på godset
Losby Gods skreddersyr gjerne et opphold for deg og dine kolleger med aktiviteter, møterom og værelser – enten dere er en liten eller en stor gruppe.
Losby Gods ligger midt ute i den norsk naturen, helt for seg selv ute i skogen ved Skårer i Akershus. Den vakre herregården dukker opp som en skogens Soria Moria i enden av en vakker landevei, med et bugnende teppe av ville blomster, åker, eng og skog på hver side.
Det tar ikke mer enn tyve minutter å legge bak seg Oslo sentrum for komme til det herskapelige Losby Gods. Og slagordet deres er «En reise i tid og tradisjoner.
For lenge siden ble godset brukt som jaktkoie av de mektige trelastbaronene fra hovedstaden. Kong Haakon likte seg meget godt her og sengen hans står fremdeles på godset, en seng som er mye lenger enn andre senger, ganske enkelt fordi kong Haakon var nærmere to meter lang.
[slideshow number=1]
Konferanser
Arranger man kurs og konferanse på Losby Gods vil man opplev et inspirerende opphold som er skreddersydd etter gjestenes ønsker og behov. Hos Losby Gods kan du og dine kolleger oppleve et møte mellom norsk historie og morderne teknologi, i naturskjønne omgivelser.
Losby Gods tilbyr også en rekke morsomme aktiviteter som vekker konkurranseinstinktet og som utfordrer arrangementets deltakere.
Losby Gods har 16 konferanselokaler i varierende størrelse med kapasitet fra 2 til 160 personer. Møterommene har alle sin personlige stil, og befinner seg enten i den historiske delen av godset eller i deres nyere del. Innenfor gamlegodsets tømmervegger ligger tidligere gjesterom som i dag er flotte og funksjonelle konferanserom. Her ligger alt til rette for et godt arbeidsmiljø, vinter som sommer – året rundt.
Uansett hvilken del av godset man ønsker å holde kurs eller konferanse i, oppfyller alle møterommene dagens krav til lys, lyd og luft, og det er selvfølgelig tilrettelagt med alle tekniske fasiliteter.
Losby Gods skreddersyr gjerne et opphold for deg og dine kolleger med aktiviteter, møterom og værelser – enten dere er en liten eller en stor gruppe.
Golf
Losby Gods er strategisk plassert på et av Norges beste golfanlegg og ligger i tilknytning til den 150 år gamle hovedbygningen. Hotellet inneholder 70 værelser, restaurant, selskapslokaler, bar, klubblokaler, innendørs golfsenter og en rekke møterom i varierende størrelse
Maten
Vinkjelleren har viner for enhver smak og prisklasse og de lager det meste av maten fra bunnen.
Godseier Lorentz Meyer Boeck likte å komponere menyer. Han var interessert i mat og vin, men det viktigste var å bli enig med Gunvor Kolstad, som har blitt en legende på Losby Gods, etter å ha stått over grytene til godseierparet i over 20 år. Losby Gods fikk i 2013 Gunvors personlige kokebøker i gave. Dette er en stor inspirasjonskilde for deres kjøkken.
Når det er tid for litt påfyll, kan Losby Gods kjøkken servere deg og dine kolleger en hjemmelaget og tradisjonsrik frokost, lunsj og middag. Dersom det er ønskelig å også tilby deltakerne pausemat, har de satt sammen en egen meny som tilbyr fristende alternativer som nystekte vafler, smørbrød, wraps, varme wienerbrød, forfriskende smoothies og frukt.
Har man lyst til nyte et godt måltid i helt spesielle omgivelser er vinkjelleren et godt alternativ. Den passer perfekt for både private selskap, firmafesten eller en hyggelig avslutning på konferansen. Nyt maten i dunkel belysning omkranset av stemningsfulle stearinlys, glitrende lysekroner og vinflasker med edle dråper. Losby Gods arrangerer gjerne vinkurs og vinsmaking!
Forslag til 3-retters konferansemeny
Forrett: Hjemmegravet ørret. Red rhubarb, sennepsaus, pepperrotperler og flatbrød.
Hovedrett: Hjort. Mørbrad med rosenkål, sprø svor, syltet gulrot, sotet løk og kremet viltsaus.
Dessert: Honningvalnøttkake. Med karamellisert pære, krokan, honning-is laget på Losby honning
Se også Losby Gods forskjellige menyer.
Forslag til 3-retters A la Carte-meny:
Forrett: Hjemmegravet ørret, red rubarb, flatbrød, sennepssaus og pepperrot
Hovedrett: Grillet entrecôte, spinat, aspargesbønner, chipotle emulsjon og pommes frites.
Dessert: Tjukkmelkspudding melk fra Røros med multecoulis, multer og karamell.
Foretrekker man noe enklere, kan vi anbefale:
Losby burger: Hjemmelaget burger på høyrygg av okse og hjemmelaget burgerbrød.
Se også Losby Gods forskjellige menyer.
Mange av konferansegjestene ser det som en fordel at deltagerne er samlet under konferansen.
I Losby Gods konferansesenter har de mulighet til å betjene konferanser fra 2 -160 personer.
Historien
Gjennom tidene har konger, adelsmenn og storkarer diskutert forretninger, trelastpriser og politikk på Losby Gods, i ærverdige omgivelser. Utsikten er den samme, nå som før.
Losby Gods ble bygd ca 1850, men allerede på 1500-tallet ble det drevet sagbruk på de tre gårdene som utgjør godset. Familien Boech holdt til her, og det var Lorentz Meyer Boech som overtok gården i 1893 sammen med kona Kathrine. Hun døde i 1958 og ble kalt «Fruen på godet», og det påstås at hun fra tid til annen spøker i gangene og retter på bestikk som er lagt feil.
Brødrene Per og Frode Fjeldheim kjøpte godset for over tretti år siden, men det tok nærmere elleve år før kommunen lot dem røre bygningene. Etter en investering på 125 millioner, sto den vakre bygningen ferdig, renovert og restaurert. Losby Gods har en bygningsmasse på 9000 kvadratmeter og hotellet har 70 værelser. I tillegg er det 12 møterom i forskjellige størrelser, vinkjeller, fire restauranter, Country club lounge og hele første etasje på det «gamle godets» er selskapslokaler.
Losby Gods har fem vidt forskjellige, stemningsfulle lokaler i deres restaurant, med hver sin unike atmosfære og stil. I den åpne og lyse Vinterhagen kan man nyte den vakre naturen med utsikt mot hagen og golfbanen.
Familiestuen har en mer intim og tilbaketrukket atmosfære, så der kan man konsentrere seg om maten og selskapet eller konferansen.
Godsstuen er det største lokalet og har utsikt over godshagen og Losbydalen.
I den tradisjonsrike Husmannsstuen er man omringet av historien med bilder av husmenn og tjenestepiker som har jobbet på godset.
Losby Gods er tildelt Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke, Olavsrosa, som er et symbol på at godset er bygd på historiske grunnvoller og har en sterk kulturarv.