Ledelse

– Siden jeg ikke hadde støtte i styret, er det best for sykehuset at jeg går, sier avtroppende Ahus-direktør Hulda Gunnlaugsdottir til DN.

– Dialogen med sykepleierne var brutt

Hulda Gunnlaugsdottir måtte gå fordi dialogen med sykeplerne var brutt, ifølge styreleder Göran Stiernstedt. Gunnlaugsdottir mener styrene må få bedre opplæring.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Dagens Næringsliv.

Gunnlaugsdottir hadde snakket med Stiernstedt på telefon flere ganger de siste dagene, og forsto at det bar denne veien.

– Jeg forsto jeg ikke hadde den støtten i styret som jeg trengte. Da er dette det beste for sykehuset. Det er viktig at det ikke er debatt rundt lederen, sier hun til avisen.

Les også dagens «Redaktørens mening»: Bytt ut Ahus-styret

Konfliktene som har rast med de lokale sykepleierne om helgevaktene ble for tøffe. Gunnlaugsdottir ønsket å ha mulighet til å pålegge sykepleierne opptil tre ekstra helgevakter i året, ut over helgevakt hver tredje uke. Mange sykepleiere ved intensivavdelingen har sagt opp det siste året.

Et ekstraordinært styremøte forrige tirsdag vendte tommelen ned for dette forslaget.

Ifølge styreleder Stiernstedt var det striden om sykepleiernes helgevakter som skapte den låste situasjonen, der dialogen med sykepleierne var brutt.

Spekter har stevnet sykepleierne for Arbeidsretten, for brudd på fredsplikten.

Powered by Labrador CMS