Å tie er gull

Publisert: 8. februar 2008 kl 09.30
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14
Den amerikanske professoren og forfatteren Bill Lampton har ifølge business.dk laget lang liste over ting du ikke bør si på jobben. Dette er noen av punktene:

1. «Det der er ikke min jobb.»
Får du en oppgave, får du samtidig en mulighet til å vise at du er en lagspiller og problemløser. Hjelper du andre, er det dessuten lettere å spørre kolleger om hjelp, og få det, den dagen du trenger det.

2. «Ikke noe problem, jeg gjør det..»
Ikke si det hvis du ikke mener du. Hvis du tar imot en oppgave med et stort, avslappet smil, forventer ledere og kolleger at du løser den lett. Hvis det skulle vise seg at det ikke går så greit, vil det gå på troverdigheten din løs.

3. «Ikke si til noen at jeg har sagt det, men...»
Hvis det er hemmelig, hold det for deg selv. Selv om det er noen som skal få sparken, eller du vet hva en annen får i lønn. Før eller senere finner man ut hvor opplysningene kommer fra, og du kan ikke regne med at kollegene sparer deg den dagen sladderen handler om deg.

4. «Jeg har ikke fått lønnsforhøyelse de siste fire årene».
Lønnsforhøyelse henger ofte sammen med produktivitet, ikke hvor lenge du har vært ansatte. Å fortelle sjefen for lenge det er siden du fikk lønnsforhøyelse, vil bare minne ham om at du ikke har gjort deg fortjent til det på langt tid.

5. «Hvem stemmer du på?»
Ikke diskuter politikk. Det er fint at du er et aktivt og engasjert menneske, men når det gjelder politikk er det lett å få fiender. Ikke regn med at alle er enige med deg.

Saken fortsetter under annonsen