Ledelse

Fjern arbeidsoppgaver - få gjort mer

Å gjøre mindre og få gjennomført mer. Er det mulig? Ja, mener Bill Jensen, forfatter av Simplicity Survival Handbook. Han har i mange år studert hvordan vi ter oss i arbeidslivet. Det gjelder, ifølge ham, å ta kontrollen over sin egen tid, å gjøre mer av det som virkelig betyr noe og mindre av det som er uviktig.

Publisert Sist oppdatert
Bill Jensen anbefaler i tidsskriftet Fast Company at alle skal oppføre seg mer som en fireåring enn som en ansvarsfull voksen. Fireåringen stiller alltid spørsmålet «hvorfor», og det burde vi også gjøre, mener han. Spør: «Hvorfor skal jeg gjøre dette?» På denne måten kan vi få avslørt hvilke arbeidsoppgaver som er viktige og hvilke som ikke er det.

Vi har nemlig større innflytelse over vår arbeidsdag enn vi mange ganger innser. Det handler om hva vi velger å rette fokus mot, hevder Jensen. Og vår evne til å ta makten og kontrollen over vår egen tid er proporsjonalt med hvor godt vi lykkes i å stå imot, stille spørsmål og å si nei.

Når du tar av dine medarbeideres tid, eller de tar av din tid, legger dere beslag på en liten bit av hverandres liv. Dette er i og for seg greit ettersom det er slik arbeidslivet fungerer, men det er først når man gjør beslag på den tiden som er absolutt nødvendig at man viser hverandre tilstrekkelig respekt, mener Bill Jensen.

Som sjef har du et viktig verktøy her. Å befri dine medarbeidere fra unødvendige oppgaver er mange ganger mer verdifullt enn belønninger og oppmerksomhet for å få mennesker til å trives og til å yte mer.

Kilde: Chef

Powered by Labrador CMS