sz671604_as_sma.jpg
Siv Jensen og Erna Solberg er i regjeringsforhandlinger på Sundvolden hotell, hvor de blant annet skal fordele ministerposter mellom Frp og Høyre.

Frp mangler kvalifiserte statsråder

Publisert: 2. oktober 2013 kl 09.09
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Det sier tre sentrale Frp-kilder til VG.

Det vurderes å hente inn folk fra nærings- og organisasjonslivet til statsrådsposter for partiet, men flere mener dette er risikabelt.

Tirsdag startet Høyre og Frp forhandlingene om regjeringsplattformen på Sundvollen hotell i Hole.

Erna Solberg bekrefter overfor avisen at en sannsynlig fordeling av statsråder mellom Frp og Høyre er 12–13 statsråder til Høyre og 7–8 til Frp.

Ifølge VG har Frp fire selvskrevne kandidater til en statsrådspost: Per Sandberg, Ketil Solvik-Olsen, Siv Jensen og Anders Anundsen.

Det legges vekt på at statsrådene som kommer inn må kunne spillet på Stortinget. Dette innebærer å kunne samarbeide med alt fra Venstre til Ap. Samtidig trenger kandidatene ledererfaring, de må ha en sterk posisjon i partiet og gode fagkunnskaper.

Frp har også problemer med å finne nok kvinnelige kandidater. Minst tre statsråder fra Frp bør være kvinner, skriver VG. Frp har bare Siv Jensen per i dag.

Saken fortsetter under annonsen

Høyres forslag i notatform fra 2009 kan bli Frps redning; da skrev partiet at det ville foreslå å kutte antall departementer til 16, og heller ha flere statsråder i ett departement.