Ledelse

Frustrert av sjefen?

Forsøk å endre på måten du følger lederen din på.

Publisert Sist oppdatert

Istedenfor å forsøke å endre sjefen, kan det være på tide å vende oppmerksomheten mot deg selv og se hva du kan gjøre. Det skriver Li Xin Bai i blogginnlegget Can´t Change Your Leader? Change How You Follow hos Harvard Business Review.

Et av rådene hans er at du aksepterer det du ikke kan endre, sjefens lederstil. Fokuserer heller på det du kan kontrollere, det vil si måten du følger sjefen på.

Har du en sjef som liker å ha en finger med i spillet i de fleste oppgaver, ikke stritt imot. Inviterer ham heller til å involvere seg. Han kommer til å engasjere seg uansett, og gjennom å trekke ham med, øker sannsynligheten for at han vil støtte arbeidet ditt.

Hvis det motsatte er tilfelle, at lederen involverer seg for lite, hent inspirasjon fra selve oppgavene og andre mennesker i organisasjoner. Gi så lederen tilbakemelding om hva det er som inspirerer deg. Kanskje klarer du å vise ham hva du trenger ved å få det andre steder fra først?

Dette er måter medarbeiderne kan tenke på. For lederens del kan det være lurt å forsøke å sette seg i «følgerens» sted når han eller hun skal vurdere sin egen lederstil.

Powered by Labrador CMS