Ledelse

Full retrett fra sykehusdirektøren

«Du fikk en muntlig advarsel i fjor. Hvis dette settes på trykk, kan jeg ikke se at jeg har noe annet valg enn å gi deg en skriftlig advarsel», skrev sjefen – men måtte gjøre full retrett.

Publisert Sist oppdatert

Det var seksjonsoverlege dr.med. Sigurd Sparr, med kongens fortjenestemedalje i gull for sitt arbeid med eldremedisin, som fikk kniven på strupen av sin sjef Tor Ingebrigtsen på Universitetssykehuset i Nord-Norge omkring en kronikk om eldres helse. Med litt påtrykk fra legeforeningen har sjefen gjort full retrett, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg har sett på nytt på kronikken i lus av Legeforeningens brev, og forstår jeg i for stor grad så artikkelen som et ledd i en liten intern debatt vi har, sier Ingebrigtsen.

– Jeg har hatt flere innkallelser til direktøren om min rolle her og mine muligheter for å ytre meg i det offentlige rom om min bekymring for de gamle, sier Sparr til Dagens Næringsliv, og legger til at han ser det som sin oppgave å fremme interessen for de pasientene han selv kjenner til, og brenner for.

Legeforeningen er derimot ikke beroliget etter direktørens helomvending og vil be sykehuset gjør en grundig undersøkelse av om de ansatte opplever trygghet nok til å være åpne.

Powered by Labrador CMS