Ledelse

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell har fått refs av Finanstilsynet – i brevs form.

Ga innsideinformasjon, men slipper unna

Ifølge Finanstilsynet brøt miljøvernminister Bård Vegar Solhjell verdipapirloven. Konsekvensen ble bare en korreks i brevform.

Publisert Sist oppdatert

Finansavisen skriver at Solhjell i mars ble anmeldt til Økokrim for utilbørlig håndtering av kurssensitiv informasjon om det børsnoterte gruveselskapet Nordic Mining. Anmelderen var en av selskapets aksjonærer. Økokrim mente derimot at Stortinget var rett instans for anmeldelsen.

Nå har Finanstilsynet kommet med en uttalelse. I et brev fra administrerende direktør, Morten Baltzersen og markedstilsynsdirektør, Anne Merethe Bellamy, slås det fast at informasjonen som Solhjell og hans medarbeidere i Miljøverndepartementet delte med journalister i NRK, TV2, Dagbladet og Firdaposten er å regne som innsideinformasjon etter verdipapirloven.

«Det er Finanstilsynets vurdering at MD burde vist større aktsomhet i sin håndtering av informasjon om brevets innhold forut for offentliggjøringen av brevet», skriver de.

I brevet fra Solhjell og MD som journalistene fikk tilgang til ble det opplyst at ministeren ville kreve ytterligere betnkningstid for å behandle Nordic Minings planlagte gruveprosjekt i Naustdal.

Bergens Tidende publiserte denne nyheten før sperrefristen, noe som førte til at Nordic Mining-kursen sank som en stein.

Powered by Labrador CMS