se_aulie_michel.jpg
– Jeg mente da, og mener fortsatt, at man i utgangspunktet ikke skal måtte bruke kvotering. Men jeg har innsett at det var rett å gjøre det, sier Åse Aulie Michelet.

Går for kvotering

Publisert: 14. februar 2011 kl 08.55
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

– Jeg mente da, og mener fortsatt, at man i utgangspunktet ikke skal måtte bruke kvotering. Men jeg har innsett at det var rett å gjøre det. Vi ville jo brukt uendelig mange år uten det virkemidlet, sier Michelet til Dagens Næringsliv.

Hun var mangeårig administrerende direktør i GE Healthcare og senere konsernsjef i Marine Harvest. I dag er hun blant annet styremedlem i Photocure og Orkla. Gabrielsen-prisen deles ut av PricewaterhouseCoopers til den kvinne juryen anser som den best egnede styreleder i et allmennskesjeselskap.

En annen som har endret oppfatning, er den nye styrelederen i Garantiinstituttet for eksportkreditt, Elisabeth Grieg. Hun er også styreleder i Grieg-gruppen.

– Jeg ser enda bedre enn jeg gjorde den gangen, at mild tvang kan være et godt virkemiddel. Frivillighet er ikke alltid det beste, sier hun.

Før kvoteringsloven kom var kvinneandelen i norske ASA-selskap om lag 6 prosent. Gjennomsnittlig 40 prosent ble nådd i 2009. Men fortsatt er 94 prosent av alle styreledere i slike selskap menn, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Åse Aulie Michelet er årets kvinnelige styrelederkandidat

Saken fortsetter under annonsen