giske_2_as_smar.jpg
Giske er motstander av høye lederlønninger og bonuser, men sier at OSU-leder Paul Lødingens milliongodtgjørelse ikke omfattes av regjeringens retningslinjer.

Giske avdramatiserer millionbonus

Publisert: 11. oktober 2013 kl 10.16
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Det skriver Finansavisen.

OSU-sjef Paul Lødøen hevet i fjor 5,1 millioner i lønn og bonus. I tillegg kom annen godtgjørelse på rundt 400.000 kroner og en lojalitetsavtale som gjelder frem til han kan tre av med pensjon 31. desember i år.

Avisen skriver at Lødøen ligger an til å kunne få rundt 20 millioner ved avgang.

Lødingen har jobbet ni år i selskapet som eies med like deler av NSBs heleide datterselskap, Rom Eiendom, det statseide eiendomsselskapet Entra Eiendom og det private Linstow.

Selv om Giske har hisset seg opp over høye lederlønninger og bonuser tidligere, satte han ikke kaffen i halsen denne gangen, ifølge Finansavisen.

Grunnen er at statens engasjement er splittet på to selskaper i to forskjellige departementer.

«Regjeringens retningslinjer for ansettelsesvilkår gjelder selskaper hvor staten har et direkte eierskap. I OSU har Entra en minoritetsandel. De omfattes derfor ikke av regjeringens retningslinjer», skriver Trond Viken, kommunikasjonssjef i Nærings- og handelsdepartementet, i en e-post på vegne av Giske til Finansavisen.

Saken fortsetter under annonsen