Ledelse

Kvinne – følg ditt hjerte

Alt styret omkring kvotering av kvinner til styrene stjeler oppmerksomheten fra den virkelige utfordringen for samfunnet: Kvinner bør starte for seg selv og følge sitt hjerte.

Publisert Sist oppdatert

Det mener den danske hodejeger og forfatter Inge Berneke. Hun mener den nye trenden for kvinnene er det viktigste for samfunnet å fokusere på, og at kvinnekvotering i styrene er et blindspor i likestillingsdebatten, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg vet ikke hvordan det er i Norge, men hvis du åpner et dansk dameblad, renner det ut historier om kvinner som skal frilanse, starte for seg selv og følge hjertet sitt. Denne trenden er en utfordring for samfunnet som har brukt ressurser på å utdanne kvinnene og som trenger deres kompetanse på toppen, sier hun.

Hennes råd er at selskapene raskt må identifisere kvinnelige talenter og begynne å utvikle dem før de selv begynner å tenke på et sporskifte i karrieren, skriver Dagens Næringsliv.

– Mange høyt utdannede kvinner har en tendens til å hoppe av karrieren etter fem til ti år fordi de synes det kunne være «sjovt at prøve noe annet», sier Inge Berneke.

I Norge er regjeringen fornøyd med resultatet av kvinnekvoteringen til ASA-selskapene så langt, selv om mange slike selskap har skiftet til å bli AS etter at loven kom.

– Hvis vi ikke hadde innført denne reformen, så ville det tatt noe sånt som 200 år å nå målene, sier næringsminister Trond Giske (Ap) til Aftenposten, og legger til at det er i næringslivets interesse at begge kjønn er i styret.

Powered by Labrador CMS