Ledelse

Oppkjøpsrykter og sjefsbytter i TV 2

Midt i spekulasjoner om at A-pressen er på vei ut som TV 2-eiere, mister kanalen to ledere. A-pressens konsernsjef og TV 2s styreleder, Even Nordstrøm, sluttet på dagen.

Publisert Sist oppdatert

Også Nyhetskanalen-sjef Thomas Henschien forlater skuta i en stormfull tid for Norges nest største mediehus.

Det er bransjebladet Kampanje som erfarer at A-pressen vil selge sin halvpart av TV 2-konsernet og at den svenske mediegiganten Bonnier står klare med lommeboka. Salget skal være klart før jul.

TV 2-sjef Alf Hildrum skal ha blitt informert tirsdag ettermiddag, og Kampanje mener også å vite at Telenor har deltatt i konkrete forhandlinger om TV 2-eierskap.

Bonnier, som også eier den svenske kanalen TV 4, ønsker ikke å kommentere oppkjøpsryktene overfor NTB. Konstituert konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen var også taus om ryktene onsdag.

Beklager avgang

Han uttrykte imidlertid at han er trist etter A-pressen-konsernsjef og TV 2-styreleder Even Nordstrøms brå avgang.

– Jeg synes det er veldig trist. Jeg har jobbet med Even Nordstrøm i flere år og jeg skulle gjerne ha jobbet lengre med ham, sier han til Kampanje.

Nordstrøm selv uttalte i en pressemelding at han mener A-pressen er godt økonomisk rustet for framtida etter en tøff omstillingsprosess, men at han mener det er riktig å la en ny leder håndtere framtidige utfordringer for konsernet.

Denne uken omtalte Dagens Næringsliv en undersøkelse som viser at de ansatte i kanalen har liten tillit til ledelsen. Men lederen for TV 2 Nyhetskanalen, Thomas Henschien, betegner ikke sin avgang onsdag som en hasteavgjørelse.

– Det er resultatet av en lang mental prosess for min del, som har akselerert etter en tøff tid gjennom nedbemanning og vanskelige valg både som leder og kollega, sa Henschien til egen kanal.

– Nordisk mediegigant

A-pressen og det danske konsernet Egmont eier i dag hver sin halvdel av TV 2.

Næringslivsavisa NA24 erfarer at sentrale ledere i Bonnier, Telenor og Egmont siden før sommeren har vurdert et pan-nordisk medieselskap som også skal få eierinteresser i TV-selskaper i Finland.

A-pressen og andre store, norske medieselskaper er også vurdert som en del av et slikt storkonsern, sier en ikke-navngitt kilde tett på prosessen til avisa.

Skeptiske til Telenor

Fremskrittspartiet er skeptiske til at Telenor kan være på vei inn som TV 2-eier. Siv Jensen ber allerede før ryktene er bekreftet Medietilsynet om å vurdere saken.

– Det er problematisk og reiser en rekker prinsipielle spørsmål som må avklares. Jeg er ikke bekvem med at staten eier to riksdekkende TV-kanaler. Det er store, prinsipielle spørsmål som må avklares før det kan skje, sier hun i en pressemelding.

Høyres mediepolitiske talsmann, Olemic Thomessen påpeker at Telenor allerede har store eierandeler i både infrastruktur og innholdsleverandører i TV-markedet i Norge.

– Et oppkjøp i TV 2 vil gjøre Telenor til en ubehagelig stor fisk i dammen, sier han til fagbladet Journalisten.(©NTB)

Powered by Labrador CMS