Ledelse

Sjefene tar verdiskapingen

Sjefene i varehandelen hadde tre ganger så stor lønnsutvikling som sine ansatte i fjor. Også direktører og andre ledere i finansnæringen hadde en mye høyere lønnsvekst enn ansatte flest opplevde.

Publisert Sist oppdatert

– Ledere må forstå at deres lønnsvekst må være på nivå med resten av samfunnet, sier YS-leder Tor Eugen Kvalheim, og legger til at han frykter en rask renteøkning vil kunne få uheldige konsekvenser om ikke alle lederlønninger kommer under kontroll, skriver Dagsavisen.

– Lønnsnivået til de som sitter i kassa i dagligvareforretninger og som jobber på golvet på andre måter i varehandelen, er lav. Nå opplever de at det meste av verdiskapingen går tilbake til sjefene og ikke deles med de ansatte, påpeker han.

Den gjennomsnittlige lønnsveksten var på 3,75 prosent i fjor, mens prisveksten er beregnet til 2,5 prosent. Lønnsveksten for om lag 3000 administrerende direktører i varehandelen var i gjennomsnitt 10,8 prosent. Lønnsveksten for om lag 700 banksjefer og andre topper i finanssektoren var på 9,3 prosent. Der oppnådde de ansatte en lønnsvekst på 6,0 prosent.

Les også Magne Lerøs kommentar:Moderate sjefslønninger

Powered by Labrador CMS