Ledelse

Stoltenberg: – Kjefting er tegn på svakhet

Jens Stoltenberg kan bli den lengstsittende Ap-lederen etter Einar Gerhardsen, men har valgt en uvanlig Ap-lederstil. Han mener kjefting og splittende konfrontasjoner er tegn på svakhet.

Publisert Sist oppdatert

Overfor Dagens Næringsliv oppsummerer han sine snart ti år som partileder og grepene han tok etter valgtapet i 2002 og maktkampen mellom ham og Thorbjørn Jagland.

– Hva er det å være hard og tøff? Det å kjefte og smelle og gå inn i konfrontasjoner som ender i at vi ikke får til løsninger, er ikke uttrykk for styrke. Det er heller uttrykk for svakhet og usikkerhet. Jeg mener det viktigste uttrykket for lederstyrke er tålmodigheten – evnen til å justere seg, evnen til å jenke både andre og seg selv for å få til de riktige løsningene, sier han.

I forkant av ukas landsmøte er det ingen debatt om ledervervet. Sitter han hele landsmøteperioden, er det bare Einar Gerhardsen som har ledet Arbeiderpartiet lenger etter krigen.

Stoltenberg har til tider blitt beskyldt for å være konfliktsky, svak og uklar. Men han gir lederstilen sin mye av æren for at han har klart å løse interne konflikter og tatt Ap fra nederlag til to valgseire på rad. (©NTB)

Powered by Labrador CMS