Ledelse

Michael Treschow i Ericsson er den styrelederen som tjener mest i Sverige. Her er han i festantrekk i anledning kronprinsesse Victoria og Daniel Westlings bryllup.

Svenske styreledere dyrest

De best betalte styrelederne i Sverige tjener fire ganger mer enn sine norske kolleger. Nordmenn har likevel ingen grunn til å klage, mener eksperter.

Publisert Sist oppdatert

Styreledere i de største selskapene i Sverige får flere millioner kroner i styrehonorar, skriver Aftenposten. Michael Treschow i Ericsson topper statistikken med 3,7 millioner kroner. Hans Dalborg i Nordea kommer på annen plass med 2,4 millioner kroner og Hans Larsson i Handelsbanken på tredje med 2 millioner i styrehonorar.

På topp i Norge kommer Sverre Farstad i Farstad Shipping med 765.000 kroner i honorar, Ole Erik Lerøy i Marine Harvest med 750.000 kroner og Ole Jacob Sunde i Schibsted med 700.000 kroner.

Norges største selskaper, som Statoil, Telenor, Hydro og NnB NOR betaler mellom 400.000 og 600.000 kroner i honorarer. Det viser en oppstilling Norsk Institutt for Styremedlemmer har gjort.

– Noe av årsaken til at Sverige ligger så mye høyere kan være at svenske selskaper tradisjonelt har vært mer industrielle og i større grad internasjonalt rettet, sier daglig leder i Norsk Institutt for styremedlemmer, Turid Solvang.

– Ikke betal mer enn nødvendig, norske styreledere har fått en kraftig lønnssøkning de siste årene, sier førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole, Iver Bragerlien til avisen.

Powered by Labrador CMS