Ledelse

Torvund fortsetter

Tidligere sjef for Hydros oljedivisjon, Tore Torvund, tenker ikke å trekke seg fra StatoilHydro-ledelsen etter mistankene om korrupsjonsutbetalingene i Libya.

Publisert Sist oppdatert

Nå som Eivind Reiten har trukket seg som styreleder i StatoilHydro, presser både tillitsvalgte og etikkeksperter på for at den tidligere oljedivisjon-sjefen og nåværende konserndirektøren skal trekke seg mens Økokrim og advokater etterforsker korrupsjonssaken. Men Torvund avviser kritikken mot ham, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg vurderer ikke min stilling når det gjelder sakens faktiske innhold. Jeg oppfatter ikke dette som sterke ... Altså, jeg kjenner jo de tillitsvalgte. Jeg opplever ikke dette som ... Det hadde vært ønskelig at alle avventet den faktiske undersøkelsen. Når man ikke gjør det, får det stå for deres egen regning, sier Torvund til Dagens Næringsliv.

Det var imellom 2000 og 2001 at en eller flere konsulenter skal ha mottatt over 40 millioner kroner for sin bistand til oljeselskapet Saga, og seinere Hydros, interesser i Libya. En mottaker skal være selskapet Vexol, med base i Sør-Afrika, skriver Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS