Nyskaping
Kortreist: Gustav Myraune flyttet hjem til familiegården på Frosta og matkassen Rågo. Grønnsaker kjøtt, spekemat, brød – og til og med sjåførene – er kortreist med lokal tilknytning.
Marit Haugdahl.
Lokal innovasjon: Rågo på lokal mat
Lokalmatkassen Rågo på Frosta har planlagt å femdoble aktiviteten innen 2018. Nå er de blant de nominerte til å bli Årets lokalmatgründer 2016.
Gustav Myraune flyttet hjem til familiegården på Frosta og startet Trondheims Kjøkkenhage med matkassen Rågo i 2014. Per 1. juli hadde de 420 abonnenter i Trondheimsområdet. På Trøndersk Matfestival i begynnelsen av august fikk de 200 til. Målet er å øke med 100 nye i løpet av året. Fjøset er nylig bygget om til moderne pakkeri og lager med tre ulike klimasoner. Her har de kapasitet til å håndtere inntil 1500 matkasse-abonnenter.
Overskudd og naturlig vekst
I dag kjører to biler ut matkasser tre ettermiddager i uka, og selskapet sysselsetter fire-fem årsverk. Selskapet Trondheims Kjøkkenhage omsatte for nærmere 2,3 millioner kroner i 2015, en økning fra 344.000 i 2014. Overskuddet var på 50.000 kroner.
– Vi styrer mot em omsetning på mellom 3,5 og fire millioner kroner i år. Det spørs hvor gode vi er på neste matfestival. Det å møte kunder på sånne arrangementer er avgjørende , forteller gründer, eier og siviløkonom Gustav Myraune. Trøndersk Matfestival i begynnelsen av august er årets høydepunkt for ny-rekruttering.
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP