Næringsliv

Korsgaard mot Økokrim

Økokrim har tiltalt investor Haakon Korsgaard for grovt økonomisk utroskap på 110 millioner kroner og skattesvik på halvparten.- Denne saken skal jeg vinne, sier Korsgaard.

Publisert Sist oppdatert
- Det er syv år siden saken, de har brukt over fire år på etterforskning i mer enn ti land. Det er beslaglagt over 100 000 dokumenter, og da er det flaut å stå tomhendt tilbake. Derfor skyter de med hagle, sier Korsgaard. Utgangspunktet for saken var en krangel mellom Korsgaard og en annen investor, Christen Ager-Hansen, skriver Dagens Næringsliv. - Vi vil ikke beskyldes for å løpe Ager-Hanssens vei, men vi fant objektive holdepunkter i noe av det han pekte på, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim.

Økokrim mener Korsgaard overførte uberettiget om lag 50 millioner kroner fra Olympia Holding, som er konsernets holdingselskap, til Lloyds Investment (Scandinavia) Ltd, registrert i Gibraltar, samt å ha mottatt uberettiget lån og utbytte fra holdingselskapet på om lag 60 millioner kroner - til sammen om lag 110 millioner, skriver Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS