NHO «ergrer livet av seg» over Adecco

Publisert: 3. mars 2011 kl 09.38
Oppdatert: 3. mars 2011 kl 09.33

– Det ergrer livet av meg at én bedrift skal ødelegge for hele bransjen, sier administrerende direktør i NHO Service, Petter Furulund, til Aftenposten.

Avisen registrerer det uvanlige i at en leder for en interesseorganisasjon omtaler en medlemsbedrift på denne måten, men viser til at det onsdag var et møte mellom alle NHO-bedriftene som driver sykehjem og at reaksjonene der var klare og sterke.

Furulund sier at det finnes mange arbeidsgivere som kan ha tråkket feil i forhold til et lovverk, men at det er veldig sjelden at lovbruddene settes i system.

Nå frykter bransjen at adeccosaken vil prege kommunevalget og hindre fortsatt vekst i den private delen av sykehjemsmarkedet. For det er fortsatt lenge til de private bedriftene får noen dominerende stilling. Bare en av 20 bestemødre er «ute på anbud» i Norge. 90 prosent av landets drøye 40.000 sykehjemsplasser drives av kommunene, mens resten er nokså likt fordelt mellom ideelle non-profit-organisasjoner og privateide kommersielle bedrifter.

 

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no