Næringsliv

Tanker opp med alger

Bellona i samarbeid med nederlandske AlgaeLink starter produksjon av biodrivstoff fra alger.- Vi liker å presentere løsninger, og her har dere den, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Publisert Sist oppdatert
- Folk har allerede begynt å spørre etter hvilken flyavgang som vil være den første med biodrivstoff. Mange vil kjøpe billetter til den store dagen, sier Peter van den Dorpel, direktør i Algae Link.

Til høsten vil de første flyene fra Air France og KLM - de to største kundene i prosjektet - ta av med tanken full av algedrivstoff, skriver Stavanger Aftenblad. Bellona samarbeider også med SAS om dette prosjektet.

- Så snart drivstoffet laget på alger er klart, stiller vi fly til disposisjon for å teste det. Behovet for å flytte på seg med fly bli ikke mindre, og vi må ta ansvar for å redusere utslippene, sier SAS-direktør Ola Strand til VG.

Algene forbruker karbondioksid til å produsere biomasse som igjen kan brukes til drivstoff og energiproduksjon. Hittil har algeproduksjon vært ulønnsomt fordi fossilt drivstoff har vært for billig, og kostnaden ved utslipp har vært relativt lav, skriver Stavanger Aftenblad.

Powered by Labrador CMS