Samfunn
Norad inngår milliardavtale med Redd Barna
Norad og Redd Barna inngår en femårig samarbeidsavtale verdt 1,15 milliarder kroner.
Avtalen er den største Norad noensinne har inngått med en sivilsamfunnsorganisasjon, og betyr at Redd Barna får 234 millioner kroner i året de skal bruke på å nå de mest marginaliserte barna.
Generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna er storfornøyd.
– Med den nye avtalen når vi barn i 16 land, blant annet Somalia, Malawi og Nepal. Vi skal sikre disse barnas rettigheter ved å jobbe med myndigheter, sivilsamfunn og lokale samarbeidspartnere, sier hun.
Avtalen har tittelen «Ingen barn skal utelates», og det er ifølge Redd Barna særlig satsingen på sårbare barn og samarbeidet med funksjonshemmedes egne organisasjoner som har ført til det store beløpet.
Pengene skal gå til barn med funksjonsnedsettelser, jenter, etniske minoriteter og andre barn som ikke får innfridd sine rettigheter.
– Det at avtalen gjelder de fem neste årene gir oss forutsigbarhet, langsiktighet og fleksibilitet, og det gjør det mulig å etablere tettere, mer strategisk samarbeid med partnere, og gir oss rom til å utvikle nye løsninger og gode programmer, sier Lange.
Ifølge Redd Barna sørget de for at mer enn 975.000 barn, halvparten av dem jenter, fikk tilgang til utdanning gjennom den forrige avtalen, som løp fra 2015.
Utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) drar onsdag formiddag til Redd Barnas kontorer i Oslo for å signere den nye avtalen på vegne av regjeringen.