Samfunnsansvar
Norges første lunsj-app lanseres
Gründerne vil at de ansatte skal kunne styre sin egen lunsjlevering. De donerer samtidig deler av omsetningen til FNs matprogram.
For bedriften kan det bety reduserte kostnader, mer fornøyde ansatte, mindre svinn og et bidrag til samfunnsansvar, mener gründerne i bedriften LunchFarm, som står bak app-en.
– Du registrerer bedriften på lunchfarm.no, og så går resten av seg selv: De ansatte får appen og styrer sine menyer, mens vårt kjøkken og vår distributør automatisk får beskjed, sier Sheraz Hussain, administrerende direktør og gründer i LunchFarm.
Hussain står sammen med medgründer Alexander Breivik bak LunchFarm, som har levert lunsj til selskaper i Oslo og omegn. De så raskt at bedriftene de leverte til opplevde flere problemer som kunne løses ved hjelp av teknologi. Spesielt to scenarioer gikk igjen.
– I bedrifter uten lunsjordning bruker de ansatte daglig tid på å løpe rundt og ordne mat, forklarer Breivik. Eventuelt bruker én person i selskapet mye tid og ressurser på å organisere lunsjen, samtidig som de ansatte har liten fleksibilitet. Dette er ikke nødvendig lenger.
– Vår teknologi løser begge deler. Nå kan alle styre og bestille sin egen lunsj. Vi tror at enkelheten og valgfriheten i LunchFarm vil bidra til mer fornøyde ansatte, sier han.
Reduserte kostnader og svinn
Et annet problem for bedrifter som tilbyr lunsj til sine ansatte er å beregne riktig antall. Det ender ofte opp med at store mengder mat kastes fordi det er vanskelig å holde seg oppdatert om hvor mange som til en hver tid skal spise.
– Vi ønsker at bedrifter skal slippe å kaste mat, og vil heller at de skal motta og betale for riktig antall lunsj. Appen gir derfor fleksibel og enkel mulighet for avbestilling. Det gir gevinst både økonomisk for bedriften og for miljøet» sier Hussain.
World Food Program
Foruten miljøgevinsten ved redusert svinn ønsker LunchFarm også å gjøre mer for å ta samfunnsansvar. For hver bestilte lunsj via appen doneres en lunsj til verdens største nettverk for bekjempelse av sult, FNs World Food Programme.
– Vi tror at mange ikke er klare over hvor lite som skal til for å hjelpe. Det koster under to kroner å mette noen som sulter. Dette er en integrert del av vår virksomhet og vi håper at andre vil gjøre det samme, sier gründerne.