Velferd

FLERE TRENGER HJELP: Nav opplever en økning søknader om sosialhjelp i en del byer.

Økt pågang av nye som trenger sosialhjelp

Korona-krisen har ført til flere søknader om sosialhjelp fra mennesker som ikke har hatt behov for slik hjelp tidligere.

Publisert Sist oppdatert

Økonomiske vanskeligheter i kjølvannet av koronautbruddet har resultert i at nye grupper oppsøker Nav for å få sosialhjelp.

I flere byer er det en økning i søknader om sosialhjelp fra folk som aldri har trengt det før, forteller NRK.

Blant byene som rapporterer om flere nye søkere, er Fredrikstad, Stavanger, Bergen og Oslo.

Frykter økt fattigdom

I Oslo kommer det færre søknader om sosialhjelp enn på samme tid i fjor, men det er en økning i søknader fra personer som ikke har fått sosialhjelp før.

Mellom 1. mars og 16. april var det 1.814 slike nye søkere, nesten tre ganger så mange som på samme tid i fjor, ifølge NRK.

– Jeg frykter at koronakrisa kan føre til at fattigdommen øker, sier Omar Samy Gamal., som er byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold i Oslo.

Nav bekrefter økning

Nav bekrefter at det har vært en økt pågang av mennesker som trenger sosialhjelp.

– Våre egne undersøkelser viser at det er en økning i antallet som søker om sosialhjelp i en del byer, sier arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik i Nav til NRK.

Hugvik mener permitteringer og oppsigelser fører til at noen som ikke har rett til dagpenger, nå søker sosialhjelp. Nav tror søknadsbunkene vil vokse i tiden framover hvis ikke økonomien bedrer seg.

Powered by Labrador CMS