Rådet for toppledere i staten blir offisielt etter å ha fungert i en såkalt interrimordning siden juni 2016. Det nye navnet som ble offentliggjort av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner onsdag blir Arbeidsgiverrådet.
Direktør i Barne- ungdoms- og familiedirektoratet, Mari Trommald, bli rådets leder etter at Ingrid Finboe Svendsen måtte forlate vervet da hun gikk av som direktør i Arbeidstilsynet i desember.
– Virksomhetene i staten er ulike og mangfoldige. Opprettelsen av arbeidsgiverrådet i staten skal bidra til at arbeidsgiverpolitikken i større grad er basert på virksomhetenes behov og utfordringer og det skal styrke vårt arbeid med å rekruttere, utvikle og beholde gode medarbeidere, sier Sanner.
Arbeidsgiverrådet skal gi råd til Kommunal- og moderniseringsdepartementet, som har ansvar for den sentrale arbeidsgiverfunksjonen i staten. Det består av 15 toppledere for virksomheter som speiler mangfoldet blant statlige virksomheter, og opptre i egenskap av å være representanter for de statlige arbeidsgiverne.
I vedtektene fremgår det at arbeidsgiverrådet skal bidra aktivt i utviklingen av den statlige arbeidsgiverpolitikken, blant annet
i sentrale forhandlinger om lønns- og arbeidsvilkår,
i utforming av regelverk,
og i prioriteringen av ulike arbeidspolitiske tiltak og satsinger.
Flere av lederne som satt i interimrådet for toppledere i staten sitter også i Arbeidsgiverrådet, blant annet Haakon Bruun-Hansen og rådslederen Mari Trommald.
Men to av de mest prominente medlemmene i interimrådet, Bjørn Inge Larsen, departementsråd i helse- og omsorgsdepartementet og SSB-direktør Christine Meyer har valgt å tre ut.