Samfunnsansvar

På Snarøya bor folk, og de fleste er på jobb når vi entrer bussen. Vi kjører avgårde gjennom søvnige nabolag med pen forstadsboing.

Oslo – sett innenfra

Her får du et litt annerledes bilde av Oslo.

Publisert Sist oppdatert
Denne byen, livet her, strekker seg ut i alle retninger. Alltid er noe i bevegelse. Noen ganger som en doven katt. Andre ganger som en sulten ulveflokk. Sakte, hurtig, stille eller støyende.
Retningene varierer, men én retning blir alltid brukt for å beskrive hovedstaden. Den som går fra vest til øst. Eller var det fra øst til vest? På tvers i alle fall. På tvers av demografi, mangfold, bekymringer, problemer, tanker, hjemsted, arbeid, fritid, skole, lek, sorg og kjærlighet. På tvers av livet som leves her.
Her får du et litt annerledes bilde av Oslo.

Vi har valgt å beskrive Oslo gjennom en reise med byens lengste busslinje – 31-bussen fra Grorud til Snarøya.

Jorunalistikk møter kunst

Foto Tor Einstabland.

For å fortelle en særegen men helt hverdagslig historie om Oslo, engasjerte vi kunstner Tor Einstabland og ba ham gi oss sitt blikk på hovedstaden – innenfra – på 31-bussen.

Einstabland er en svært erfaren kunstner. Han har hatt en rekke separatutstillinger både i Norge og i utlandet – blant annet i Berlin og Warszawa. Hans kunst er også kjøpt inn og blitt en del av Universitetet i Agders kjente kunstsamling.

Einstabland er født i Kristiansand i 1970, men er utdannet ved Westerdals i Oslo, og har siden 1990-tallet bodd og virket i byen. I dag bor han på Kampen.

Selv sier Eistabland følgende om «31-bussen»:

– Jeg ønsker å videreføre dette konseptet som et eget kunstprosjekt. Det vil si at jeg jobber ut bildene etter en visjon og et ønske om å formidle noe mer enn bare dokumenterende fotografier «fra øst til vest». Min hensikt er å søke etter en nerve og tilstedeværelse som til sammen gir et innblikk i begrepet «mangfold» – med alle sine ulike fasetter.

Les mer

Powered by Labrador CMS