I kjøvannet av terrorhandlingene i sommer savner SV-leder Kristin Halvorsen at Frp-lederen tar til motmæle mot de stigmatiserende uttalelsene mot innvandrere.

– Viker unna et oppgjør med grumsete holdninger

Publisert: 7. september 2011 kl 08.25
Oppdatert: 7. september 2011 kl 08.24

– Det er ikke mulig for Siv Jensen å bli statsminister etter denne sommeren her. Det krever et mot som hun ikke har vist at hun har, sier Halvorsen til Aftenposten.

I kjøvannet av terrorhandlingene på Utøya og i regjeringskvartalet savner SV-lederen at Siv Jensen tar til motmæle mot de stigmatiserende uttalelsene mot innvandrere og spesielt muslimer.

– Hvorfor i all verden tar ikke Siv igjen? Hvorfor tar hun ikke til motmæle, og gjør det klart at hun ikke aksepterer hatske og aggressive innlegg og uttalelser? Hun sier de sletter innleggene. Javel, men hvorfor ikke aktivt gå ut mot dem også, spør Kristin Halvorsen.

Hun mener alle har et ansvar for å slå sterkt ned på hatefulle ytringer og ekstreme ideer, og at FrP har et spesielt ansvar her.

Desperat forsøk

Siv Jensen mener Halvorsens angrep på henne er et desperat forsøk på å dreie oppmerksomheten bort fra SVs egne problemer.

– Jeg er lei av at Kristin Halvorsen går rundt og karakteriserer andres synspunkter som grums. Det er fortsatt ikke slik at Halvorsen har definisjonsmakt, hverken på hva som er grums eller på hvem som kan bli statsminister. Dette er et desperat forsøk på å snakke om noe annet enn SVs problemer, sier hun til Aftenposten.

Saken fortsetter under annonsen