Samfunn

EØS-utspill handlet ikke om regjeringssamarbeidet

Nestleder Trygve Magnus Slagsvold Vedum i Senterpartiet sier EØS-debatten ikke har noe med regjeringssamarbeidet å gjøre.

Publisert Sist oppdatert

Nestlederen sier reaksjonene fra Arbeiderpartiet etter at Sp-leder Liv Signe Navarsete nylig tok til orde for å utrede alternativer til EØS-avtalen etter 2013, har vært sterkere enn han ser grunn til.

– Vi ville diskutere hvordan vi kan gjøre avtalene vi har med EU, bedre. Vi trekker ikke regjeringssamarbeidet i tvil, sier Trygve Magnus Slagsvold Vedum i Senterpartiet til Nationen.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har gjort det klart at han ser det som svært lite sannsynlig at Ap kan regjere på en plattform som åpner for å si opp EØS-avtalen. Slagsvold Vedum synes Ap bør slappe litt av.

– Vi styrer jo med EØS-avtalen som grunnlag, men vi må kunne ha en debatt om styrker og svakheter ved det som er den viktigste avtalen vår med EU, sier han.

På spørsmål om Sp kan gå inn i en ny regjeringsperiode med EØS-avtalen som grunnlag, gjentar Slagsvold Vedum at EØS-debatten Sp har tatt til orde for ikke handler om regjeringssamarbeidet.

– Vi ønsker å være i regjering med Ap, og Ap ønsker å være i regjering med oss, også etter 2013. Vi har klart å komme til enighet i to runder før og kommer til å klare det igjen, sier han. (©NTB)

Powered by Labrador CMS