Samfunn

Hvis det er noe vi skal leve av i framtiden, så er det fiskerinæringen, mener næringsminister Trond Giske.

Giske vil seksdoble fiskeeksporten

Næringsminister Trond Giske vil seksdoble fiskeeksporten innen 2050.

Publisert Sist oppdatert

Da Arbeiderpartiet gjestet havbruksmessa Aqua Nor i Trondheim i går brukte de anledningen til å lansere en ny fiskeri- og havbruksstrategi. En sentral del av denne strategien vil være å seksdoble eksporten av fisk til utlandet innen 2050.

– Hvis det er noe vi skal leve av i framtiden, så er det helt sikkert denne næringen, sier næringsminister Trond Giske til Klassekampen.

Fiskeriminister Lisbeth Berg Hansen benyttet samtidig anledningen til å rette skarp kritikk mot de borgerliges fiskeripolitikk. Hun mener den vil føre til privatisering av fellesskapets goder og mindre miljøovervåkning.

– Vi må ikke kaste på båten det som fungerer, sier hun til avisen.

– Ap skaper uforutsigbarhet

Høyre-medlem i næringskomiteen Frank Bakke-Jensen er, ikke uventet, uenig i at Høyres politikk vil føre til en privatisering av fiskeriressursene.

– Svaret er nei. Det er ikke sånn at man gir bort fellesskapets goder, men man lar noen forvalte dem, sier han til Klassekampen.

Han mener retten til å få fiskerikonsesjoner på ubegrenset tid ikke er så forskjellig fra bonden som får eie jorda han dyrker eller reineieren som får tilgang til beitemark. Noe annet mener han vil føre til uforutsigbarhet for næringen.

– Det Ap holder på med er totalt uforutsigbart for næringsutøverne, sier han.

Powered by Labrador CMS