Samfunn

Nestleder i Høyre, Bent Høie, mener Arbeiderpartiets regnestykke er meningsløst.

Høyre fnyser av Aps regnestykke

Høyre kaller Aps påstand om at det vil koste 15.000 sykehjemsplasser dersom man kutter formuesskatten, for meningsløs.

Publisert Sist oppdatert

Det var i en tale under Arbeiderpartiets såkalte velferdskonferanse på Stortinget torsdag, at partisekretær Raymond Johansen advarte mot konsekvensene av å sende Høyre og Frp inn i regjeringskontorene.

– Å fjerne formuesskatten koster 15.000 sykehjemsplasser. Og når Fremskrittspartiet vil kutte skatten med 50 milliarder og samtidig øke statens utgifter med 60 milliarder, er det klart samfunnet vil bli forandret, sa han.

Nestleder i Høyre, Bent Høie, kaller regnestykket for meningsløst.

– Det skattenivået som er hellig for denne regjeringen, er et skattenivå som kom etter at Høyre i regjering forrige gang reduserte skattene med over 20 milliarder kroner. Det kostet ikke en eneste sykehjemsplass, men førte tvert imot til økt verdiskapning, sier Høie, og legger til at formuesskatten gjør at 10 milliarder kroner i investeringsmidler forsvinner hvert år.

I talen beskyldte Johansen Høyre for «intim klenging» til den norske modellen, altså velferdsstaten som Arbeiderpartiet i stor grad krever eierskapet til.

Høie svarer på utspillet med å si at han er glad for at Johansen anerkjenner at Høyre i regjering ikke vil bryte med den nordiske modellen.

– Dermed kan vi slippe den type skremselspropaganda i valgkampen, sier han. (©NTB)

Powered by Labrador CMS