Samfunn

Ingen snarveier for Maria Amelie

Det kan ta lang tid for 25 år gamle Maria Amelie kan håpe på en retur til Norge. I tillegg til det russiske byråkratiet vil hun også måtte vente på det norske.

Publisert

Maria Amelie vil ikke vil få særbehandling når hun søker om arbeidsinnvandring. Saksbehandlingstiden i Norge for slike saker er rundt ti uker, skriver Dagsavisen.

– Maria Amelie må forholde seg til Utlendingsdirektoratets ordinære saksbehandlingstid for arbeidsinnvandring. Hun får ikke snike i køen, sier statssekretær i Justisdepartementet Pål K. Lønseth.

Tirsdag begynner Maria Amelie og hennes norske kjæreste Eivind Trædal arbeidet med å skaffe henne de nødvendige papirene hun trenger i Russland. Først må hun få et innenrikspass og deretter et utenrikspass. Først da kan hun søke om arbeidsinnvandring til Norge.

Regelendringen i arbeidsinnvandringsloven som regjeringen varslet i forrige uke, vil heller ikke tre i kraft med det første. Maria Amelie er avhengig av at denne regelen er trådt i kraft før hun kan ha håp om at en søknad fra henne vil bli godtatt.

– Vi er nødt til å behandle dette på en forsvarlig måte, og vil derfor bruke noen uker på det, sier Lønseth.

Dermed kan det gå både vår og sommer før den russiske 25-åringen kan få ett svar på en søknad om arbeidsinnvandring til Norge. (©NTB)

Powered by Labrador CMS