Samfunn

Mot større kommuner

Arbeiderpartiet vil ha større kommuner og vil lokke med økonomiske stimuleringsordninger for å få det til frivillig – men samtidig kan ikke kommuner stanse ønskede sammenslåinger.

Publisert Sist oppdatert

Om en nabokommune eller flere vil ha en sammenslåing og det er hensiktsmessig ut fra regionale hensyn – som det står i forslaget landsmøtet i Ap får på bordet til helgen – så skal ikke noen kommune kunne stanse det, skriver Dagsavisen.

Mange kommuner er for små til å kunne opprettholde et godt faglig miljø innen alle områder kommunen har ansvar for, heter det videre i forslaget, og vil gå for at det legges til rette for et mer systematisk samarbeid på oppgaveløsning kommuner imellom.

Dette kan på den andre siden skape problemer for Aps regjeringssamarbeid med Sp og SV. Odd Gunnar Heitun, leder av Jevnaker Ap som er et av lokallagene som mener at pisken må tas i bruk, mener at i denne perioden kan det være prisen for fordelene med et flertallsregjering.

– Men behovet for å gjøre noe vil tvinge seg fram til neste regjeringsperiode. En så sentral sak bør da være en grunn nok til ikke å danne regjering med Senterpartiet og SV, sier han.

Powered by Labrador CMS