Samfunn

Ser på rettssikkerheten

Finansminister Sigbjørn Johnsen vil vurdere om inndrivelse av skattekrav, forsinkelsesrente og tilleggsskatt skal kunne mykes opp for å sikre skattebetalernes rettssikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

Finansministeren lover Stortinget å dykke ned i rutinene for saksbehandling i skatteetaten, skriver Aftenposten.

– Jeg tror nok finansministeren har forstått alvoret nå. Det første svaret vi fikk til representantforslaget var en knapp side om at alt var helt greit med hvordan skatteetaten opererte, sier Christian Tybring-Gjedde (Frp), en av initiativtakerne til den innstillingen fra finanskomiteen på Stortinget som statsråden svarte på.

Finanskomiteen mener det er behov for et bredt sammensatt utvalg for å gjennomgå ligningsbehandlingen for å styrke skattebetalernes rettssikkerhet.

– Departementet har hatt fire måneder på seg til å se på forslagene, og de har ikke gjort et slag før behandlingen i Stortinget, sier Tybring-Gjedde.

Riksrevisjonen har tidligere utgitt en rapport som stiller seg kritisk til lokale variasjoner og forskjellsbehandling i de ulike skattekontorene. Skatteunndragelsesutvalget fra 2010 er tidligere blitt anklaget for å vise mistillit til skatteyterne.

Powered by Labrador CMS