sz66ca66_as_sma.jpg
– Rom ble ikke bygd på en dag, sier Siv Jensen og ber Frp-velgerne om å utvise tålmodighet.

Siv ber om tålmodighet fra egne rekker

Publisert: 2. oktober 2013 kl 09.24
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Mandag ble det klart at den nye regjeringen Solberg skal bestå av Høyre og Frp. Det betyr at Frp nå må forberede seg på tøffe forhandlinger, som kan bety at partiet må svelge flere kameler. Derfor ber Siv Jensen nå tillitsvalgte i partiapparatet om å ha tålmodighet. 

– Rom ble ikke bygd på en dag. Det blir heller ikke et samfunn styrt av en regjering der Fremskrittspartiet er med, sier Jensen til NTB. 

Samarbeidsavtalen mellom de fire borgerlige partiene viser at Frp, blant annet når det gjelder åpning for boring i Lofoten og Vesterålen og i fredingen av handelsregelen, har måttet sluke noen store kameler allerede fra start. Det ble møtt med blandede reaksjoner, forteller Jensen. 

– Folk i partiet var misfornøyd med noe og jublende glad for noe annet. Sånn kommer det til å være også framover. Vi får ikke alt, og det er det som er utfordringen med å samarbeide med andre partier, sier hun.

Regjeringspartner har tro

Frp har lenge vært et svært kontroversielt parti. Derfor berømmer Erna Solberg nå det arbeidet som partiledelsen har gjort for å få Frp regjeringsklare.

– Fremskrittspartiet har endret seg mye gjennom årene. I dag framstår Frp som et forutsigbart parti. Det er viktig når vi skal samarbeide, sier hun til NTB.

Saken fortsetter under annonsen

Venstre-leder Trine Skei Grande gikk til valg på å redusere Frps innflytelse i en ny regjering. Selv om det blir en blåblå regjering er hun fornøyd med det Venstre har fått ut av regjeringssonderingene.

– Jeg lovet velgerne at et nytt flertall skulle gi en ny regjering. Denne prosessen har vist meg at vi kan bli enige med Frp på områder der jeg aldri trodde det skulle være mulig, sier hun, med klar adresse til asylbarnamnestiet og vernet av Lofoten og Vesterålen.