Selfietoppen

Leif Einar «Lothepus» Lothe.

Slipp Lothepus til

Lothepus tilbyr dynamitt, Siv Jensen som indianer, klemmeforbudet opphevet, Ole Torp med tåreprodukt og Kong Harald lever fortsatt.

Publisert Sist oppdatert

Slipp Lothepus til

Nå er det på tide at myndighetene slipper til de som kan få et fjell til å rase sammen. Det er selvsagt Mannen vi snakker om. For ørtende gang skrev mediene i høst om at «nå går raset», men ingen ting skjedde, ikke annet enn at ekspertene sprøytet vann på fjellet. Den slags duger ikke. «Dette kan jeg fikse», sier hele Norges Lothepus til VG. Entreprenør og sprengningseksperten fra Hardanger er klar når som helst. «Det er bare å bruke nok dynamitt, så order dette seg», sier Lothepus. Nå har ekspertene med sine målinger og regneark holdt på over et år. Nå er det på tide å slippe til de som får til slikt i praksis.

Indianer-Siv

Foto Siv Jensen. (Foto: Erlend Dalhaug Daae / NTB scanpix)

Er det ikke Sylvi Listhaug, så er det Siv Jensen som sørger for at det tar helt av i sosiale medier. Når man først skal kle seg ut i et kostyme, trodde hun det var mulig å kle seg ut som indianer for eksempel. Det var før i tiden. Ikke en gang en fjær kan brukes nå til dags uten at det krenker noen. Sånn kan vi ikke ha det. Vi må få regler for hva politikere kan kle seg ut med. Ikke bare politikere. Folk flest kan jo krenke noen om de kler seg ut. Det beste er en lov som gjelder alle – og et tilsyn selvsagt.

Klemmeforbud opphevet

Det ble så mye klemming på 8. trinn på en ungdomsskole i Sandnes at fungerende rektor Anja Sarita Røyneberg like godt innførte klemmeforbud. «Ingen fysisk kontakt (klemming, handshake, knuffing etc. i friminuttene mellom 8.15 -14», het det i den nye ordensregelen som ble sendt ut. Det ble så mye oppstyr at regelen ble droppet et døgn etter. Røyneberg sier til TV2 at det ble feil og legger til.

– Jeg tror elevene forstår hvorfor vi gjør dette. Og det er ikke alltid at klemming er positivt. For den som ikke får en klem, er klemmingen ikke så positiv. Nå skal vi kartlegge hvilke resultater vi får av nye regler, sier hun.

Bare det nå ikke ender med en regel om at alle har rett på å få minimum en klem hver dag.

Tårer med Torp

Foto Ole Torp. (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)

Den som tror Ole Torp bare er en hardtslående følelsesløs journalist, må tro om igjen. Med sitt siste prosjekt har han satt hele sin rennommé som hardkokt revolverjournalist på spill, sier han til Dagbladet. Han redigert en diktsamling der 71 kjente, norske menn skriver «om ordene som får dem til å gråte». Hvor mange liter tårer Torp har bidratt med under arbeidet med boken, sier han ikke noe om. Det er ikke spøk å være mann i dag. «Det er blitt mer forventet at menn viser følelser», sier Torp. Han har i alle fall funnet 70 som er i stand til det. Hvis mannfolk skaffer seg Torps bok, leser høyt for kvinnen i sitt liv og presterer en tåre eller to, vil mye kunne skje.

Kongen fortsatt i live

Foto Kong Harald. (Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix)

I høst sendte NTB ut en melding om at kong Harald var død. Slottet ble overrasket, for Kongen vandret rundt sprell levende på Slottet. De hadde ikke fått med seg at han var blitt syk en gang. Det tok bare 10 minutter før NTB sendte ut en melding om at kongen ikke var død likevel.

Vanligvis pleier NTB å forvisse seg om at noen virkelig er død før de forteller om det til all verden. Samtidig er NTB opptatt av å være først med det siste. Derfor har de nekrologer for en del kjendiser liggende på lager. Det er ikke meningen at nekrologene skal legge i vei på egenhånd ut i spaltene, men det skjer altså. Et eksempel på at de er forbundet med en viss risiko å være godt forberedt.

Powered by Labrador CMS