politisk analyse

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kan trøste seg med at de begge faller like mye på målingene og at det nok lønner seg å stå sammen i kampen for bedre tider.

Sps og Aps felles skjebne

Målingsfallet for regjeringspartiene er så stort og så likt fordelt at det styrker det indre samholdet. De i Ap og Sp som kunne tenke seg alternative regjeringsprosjekter er helt stille, skriver Aslak Bonde.

Publisert Sist oppdatert

Meningsmålingsnyheten denne uken er at Rødt fortsetter å stige kraftig, mens SV stiger litt. De to partiene på yttersiden av Arbeiderpartiet har til sammen nesten like stor oppslutning som Ap. Det skyldes selvfølgelig også at Jonas Gahr Støres parti fortsetter å falle, men det er publikum nå så vant til, at det ikke lenger skaper overskrifter.

Stø kurs nedover

Ei heller er det overraskende at Senterpartiet fortsetter å falle. De to regjeringspartiene har vært på stø kurs nedover på popularitetskurven i de siste månedene. Det gjør selvfølgelig noe med stemningen i de to partiene, men det er mindre demoraliserende enn man skulle tro. De tillitsvalgte vet at det er veldig lenge til neste valg og at negative medieoppslag denne vinteren ikke trenger å ha noen betydning for oppslutningen på lang sikt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS