nyheter

Svensk direktør truet finansjournalist

Publisert Sist oppdatert

Det har blåst opp full storm mellom informasjonssjef Nils-Ingvar Lundin i Wallenbergs maktselskap Investor og redaksjonssjef Joel Dahlberg i TV8 Finansnytt i Sverige. Investors informasjonsdirektør anklages for å ha truet TV8s redaksjonssjef og TV8-sjefen anklages for uetisk journalistikk.

Episoden fant sted i de dager da Percy Barneviks pensjon ble offentliggjort. Investor var hardt presset, og da TV8 ringte, ville ikke Lundin stille opp i noe intervju. Dahlberg stilte likevel noen spørsmål i lett tone og tok opp samtalen på bånd, en helt vanlig arbeidsmetode og altså ikke ulovlig. En halvtime etter fattet imidlertid Lundin mistanke, ringte opp TV8 og fikk bekreftet at så var gjort. Lundin ble meget opprørt, anklaget Dahlberg for å handle forsettlig og uetisk, og advarte journalisten om at hvis intervjuet gikk på lufta, skulle Dahlberg få «et helvete».

Fordi det ikke ble ansett som tilstrekkelig interessant, ble intervjuet aldri sendt. Men den prinsipielle debatten sett i juridisk perspektiv og om storselskapenes forsøk på å styre medienes arbeid, den pågår fortsatt for fullt.

Powered by Labrador CMS