Velferd

LØFTEBRUDD. Redaktør Camilla Kvalheim i TV BRA er skuffet over at kanalen ikke får støtte i forslaget til statsbudsjett. – Det er vanskelig å se dette som annet enn et løftebrudd, sier hun til Bergensavisen.

Usikker framtid for TV-kanal for utviklingshemmede

Støtte til TV-kanalen TV BRA glimrer med sitt fravær i forslaget til statsbudsjett. Et svik mot utviklingshemmede, mener stortingsrepresentant Silje Hjemdal fra Fremskrittspartiet.

Publisert Sist oppdatert

TV BRA er en nett-TV-kanal for og om utviklingshemmede som har fått mye positiv oppmerksomhet. I kanalens sendinger får utviklingshemmede mulighet til å slippe til i den offentlige debatten på en måte man sjelden ser i andre medier.

TV BRA har etablert seg med hovedkvarter i Bergen Media City Bergen og jobber med å bygge seg opp som en landsdekkende TV-kanal med reportere i de store byene. Det har vært mulig etter at kanalen fikk halvannen million kroner i støtte i statsbudsjettet for 2020.

Nå spøker det imidlertid for framtidsutsiktene etter at det ikke er noen bevilgning til TV BRA i regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år.

Det står om kanalens framtid, skriver Bergensavisen.

– Ja, dette truer helt klart vår eksistens, sier redaktør og daglig leder Camilla Kvalheim til avisen.

– Løftebrudd

Da Trine Skei Grande var kulturminister ga hun klare signaler om at støtten til TV BRA i budsjettet for 2020 skulle videreføres.

– Dette er et steg én. Vi må bygge dette opp gradvis, og sørge for at vi får nok gode fagpersoner som jobber med dette. Vi klarer ikke alt det første året, sa Grande til NRK.

På bakgrunn av slike uttalelser oppleves det som et løftebrudd at det ikke er penger til kanalen i forslaget til statsbudsjett.

– Det er vanskelig å se dette som annet enn et løftebrudd, sier Camilla Kvalheim.

Kritikk fra Fremskrittspartiet

Stortingsrepresentant Silje Hjemdal fra Fremskrittspartiet er kritisk til at det ikke er penger til TV Bra i forslaget til statsbudsjett.

– Signalene fra daværende kulturminister Trine Skei Grande var så entydige. Det er svært uheldig at TV Bra bare blir fjernet med et pennestrøk, sier hun til Bergensavisen

Hun karakteriserer det som et svik mot de utviklingshemmede.

– Når de utviklingshemmede ble nektet besøk hjemme, var det TV BRA som konfronterte regjeringen med det. Det viser hvor viktig det er at utviklingshemmede har sin kanal som løftet frem sakene deres. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er en kjempebommert fra kulturministeren, sier Hjemdal.

Hun sier at Fremskrittpartiet vil ta inn støtte til TV BRA i sitt alternative budsjett hvis ikke regjeringen får det inn i budsjettet.

Powered by Labrador CMS