nyheter

Vannmangel

Publisert Sist oppdatert

Administrerende direktør i Nordic Water Supply, Svein Steimler, kan fortelle at det faktisk er store deler av Europa som opplever mangel på ferskvann. Men det er skjult for offentligheten.

- Blant annet har England en kjempemangel på ferskvann, men politikerne tør ikke prate om det. Det er et forferdelig sensitivt område, sier Steimler.

Vannmangelen i Europa er bare ett av potensielle forretningsområder for Nordic Water Supply. Selskaper henter store deler av inntekten fra å frakte ferskvann i vannbager på 35.000 tonn, og Steimler forteller at de også vurderer flere interessante områder.

- Selv om California i dag har den høyeste levestandarden per capita, har de en kjempemangel på ferskvann. Der må vannet fraktes fra Alaska og der er ikke våre bager optimale. Ikke med den størrelsen vi har i dag. Dette har med kvantum vs. distanse å gjøre. Det er ikke bare å rase av gårde med en bag på 35.000 tonn. Men sammen med Mexico og store deler av det Karibiske hav er dette interessante områder for oss, sier Steimler.

Powered by Labrador CMS